CES Tech 2021 – verdens største teknologishow!

Årets utgave av CES møter COVID 19 – begrensninger med positivitet som våpen. Gigantmessens markedsførere er ikke akkurat beskjedne når de beskriver seg selv: «The Global Stage for Innovation» heter det i presentasjonen. Og det blir ikke akkurat mindre imponerende av at det er sant. Med usvikelig optimisme arrangeres årets «CES Tech» digitalt – som så mye annet. Men altså med en positivisme som bør være til inspirasjon for oss alle.

CES arrangeres normalt i Las Vegas og i fjor samlet man over 170 000 besøkende og over 2000 utstillere over 4 hektiske dager. CES, eller Consumer Electronics Show som er det fulle navnet favner bredt og nær sagt alle felter innen teknologisektoren får sitt, og det bærer da også programmet for årets digitale konferanse preg av:

«Alle» er der

Det er virkelig sjelden man ser så mange toppfolk – og ikke minst spredt over et så bredt teknologisk og innovativt spekter – som på CES Tech. Årets digitale konferanse er avgjort intet unntak, så det vil føre for langt å komme inn på dem alle her, men ta gjerne en titt på www.ces.tech.
Blant innlederne skal vi bare kort nevne Mary Barra, som er CEO hos General Motors, Doug McMillion, som er styreleder og toppsjef hos Walmart, Ann Sarnoff, styreleder for Warner Media Studios and Networks, og så videre. Listen er lang. Her får man høre om alt fra hvordan pandemien har skapt et betydelig behov for innovasjon innenfor underholdningsbransjen til Googles Head of Product Inclusion, Annie Jean-Baptiste, som vil si noe om teknologi-gigantens tilpasning til – og påvirkning på – den nye mediavirkeligheten.

Bredt temafelt

«Internet of Things» får naturlig nok en bred plass på konferansen, som går over hele 4 dager: Fra 11. til og med 14. januar. Her pleier det norske selskapet Nordic Semiconductor å være godt representert. Dessuten vies 5G, «smart cities» og «resilience» mye oppmerksomhet. I tillegg til det som gjennomsyrer årets utgave ved siden av positivismen, nemlig bærekraft. Teknologibransjen har for alvor tatt inn over seg at man må tenke bærekraft i alt man foretar seg, og det er tematikken i årets konferanse et godt eksempel på.

Kunstig intelligens og robot-teknologi kommer nok også til å samle mange interesserte, og innovasjon vil stå sterkt her også.Likevel skal man ikke kimse av «Health and wellness», «Home and family» og «Immersive entertainment», som områder hvor det er grunn til å forvente spennende nyheter.

Nøkkelen til internett

Showet inkluderer også en rekke spennende foredrag, i år frister de blant annet med historien om de menneskene som reddet internett. Dette handler visstnok om de 14 menneskene som måtte «trå til» i 2016, da store deler av nettet fikk problemer og måtte logges av. Men du kan også lese om teknologien som er i ferd med å redde biene fra utryddelse, og hvilken betydning kryptovaluta kommer til å ha i fremtiden. Og skulle du ha behov for flere «appertizers» før du melder deg på til konferansen, kan du hygge deg med Microsofts ambisiøse miljøplaner, 5G`s mulighet til å skape livreddende teknologi og hvordan man kan bruke kunstig intelligens som en antialdrings-komponent.

Kort sagt er det tvilsomt om du noe annet sted vil kunne tilegne deg så mye ny kunnskap, så mange bekreftelser på antagelser du har, eller få avlivet så mange myter som på denne konferansen. At det også kommer til å handle om både utviklingen innen selvgående kjøretøy og teknologi innen bilindustrien, vil vel heller ikke være egnet til å overraske mange. Litt for enhver smak altså, og vel verd et besøk, digitalt denne gang.

InnoMag er tilstede og gir deg høydepunktene

Som lesere av InnoMag vet vil vi være tilstede og gi deg høydepunktene, – og selv om lite nok kan måle seg med et fysisk besøk på en slik konferanse, gleder vi oss til årets utgave.

Vi gleder oss også til å se hvordan de takler dramaturgien? Saken er jo at når man skal drifte det hele digitalt, setter det langt høyere krav til presentasjonsform enn når alle tilhørerne befinner seg i samme saler som foredragsholderne.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *